natura
OPĆI UVJETI POSLOVANJA I KORIŠTENJA
natura MOBITEL
OPĆI UVJETI POSLOVANJA I KORIŠTENJA
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow

1. OPĆE INFOMACIJE

Javna ustanova za upravljanje Centrom za posjetitelje Garešnica (u daljnjem tekstu Javna ustanova Garešnica), nalazi se na adresi Kolodvorska 2, 43280 Garešnica. Javna ustanova Garešnica osnovana je u rujnu 2022. godine (OIB: 97626732662), a pretežite djelatnosti prema NKD su ostale zabavne i rekreacijske djelatnosti (9329) te aktivnosti i usluge u turizmu.

Opći uvjeti poslovanja i uvjeti korištenja primjenjuju se na bilo koju osobu koja koristi usluge Javne ustanove Garešnica u Centru za posjetitelje Natura 2000 i korištenjem web stranice www.poilovlje.hr . Opći uvjeti poslovanja i korištenja regulirani su ovim Općim uvjetima poslovanja i korištenja. Smatra se da su korisnici u trenutku kupnje usluga ili proizvoda upoznati s ovim Općim uvjetima poslovanja i korištenja, da su ih razumjeli u cijelosti  i da će poštivati ove Opće uvjete Javne ustanove Garešnica.

 

2. GLAVNA OBILJEŽJA

Podršku poslužitelja za nesmetan rad blagajne u Centru za posjetitelje pruža Libusoft cicom d.o.o., za nesmetan rad Internet trgovine pruža ViagemIT d.o.o. te za Internet prodajnog mjesta pruža Omega IT d.o.o.

Internet trgovinom www.poilovlje.hr upravlja Javna ustanova Garešnica odnosno prodavatelj.

Naziv usluga, njihov sadržaj i cijene istaknuti su i dostupni na istoimenoj web stranici.

 

3. REZERVACIJE TERMINA I SADRŽAJA

Svaka osoba može rezervirati termin za posjet, aktivnost, privremeno korištenje konferencijske dvorane ili bilo koji drugi ponuđeni sadržaj direktno telefonskim pozivom, e-poštom ili na Internet stranici. Rezervacije termina posjeta, ulaznica i drugih usluga istaknutih na web stranici odvijaju se putem Orioly sustava za rezervaciju (ViagemIT d.o.o.). Prilikom rezervacije termina, korisnik može izabrati hoće li samo rezervirati uslugu ili sadržaj te može birati hoće li rezervirati i odmah platiti uslugu ili sadržaj. U oba slučaja, korisnik dobrovoljno ispisuje svoje podatke te jamči da su isti ispravni i važeći. Primljeni podaci služe za redovno obavljanje posla djelatnika Javne ustanove Garešnica. Djelatnici se obvezuju da će štiti te iste podatke kako je istaknuto u GDPR-Politici privatnosti.

U trenutku slanja rezervacije za određeni termin ili plaćanje rezervacije online, korisnik je vezan Općim uvjetima poslovanja i korištenja.  Pri rezervaciji termina i plaćanju, korisnika se podsjeća na Opće uvjete poslovanja i korištenja te potvrđuje da je pročitao, razumije i slaže se s navedenim. Opći uvjeti dostupni su na web stranici www.poilovlje.hr u elektroničkom obliku i dostupni su svakom korisniku u bilo koje vrijeme. Prodavatelj, Javna ustanova Garešnica, zadržava pravo izmjene Općih uvjeta poslovanja i korištenja, a zadnje izmjene će biti istaknute datumom na dnu dokumenta. Za rješavanje bilo kakvih sporova nadležan je sud u Bjelovaru.

3.1. REZERVACIJE ZA GRUPE I PRIVREMENO KORIŠTENJE DVORANA

Najava i rezervacija termina za grupne ulaznice, školske grupe te privremeno korištenje konferencijske dvorane je obvezna. Plaćanje za školske grupe se vrši nakon izvršenog programa, ukoliko prethodno rezervacija nije plaćena predračunom. Plaćanje za grupne ulaznice može biti na temelju predračuna ili najkasnije na dan dolaska u Centar za posjetitelje na licu mjesta. Za privremeno korištenje konferencijske dvorane ili učionice, plaćanje se vrši na temelju prihvaćene ponude s vaše strane, a uvjeti korištenja reguliraju se ugovorom o privremenom korištenju dvorane.

 

4. PLAĆANJE

Plaćanje usluga, sadržaja, proizvoda i/ili tematskih aktivnosti u Centru za posjetitelje može se vršiti gotovinom (euro) ili karticama na licu mjesta u Centru za posjetitelje, transakcijski (opća uplatnica, prijenos sredstava na račun) ili putem Internet trgovine (online plaćanje).

Za bilo koji oblik plaćanja, naplata se vrši jednokratno.

Plaćanje kreditnim karticama na licu mjesta vrši se putem POS sustava banke Erste&Steiermärkische Bank d.d. Prihvatljive kreditne kartice za plaćanje na licu mjesta su: Visa, Mastercard, Maestro, Diners club, Discover network i American express.

Plaćanje putem Internet trgovine (online plaćanje) odvija se u nekoliko koraka. Nakon upisa podataka u Orioly sustav za rezervacije, možete izabrati opciju rezerviraj i plati. Nakon što odaberete opciju rezerviraj i plati, preusmjerit će vas na Wspay sustav za online plaćanje.

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. Prihvatljive kartice za online plaćanje su: Diners , Mastercard, Maestro, Visa, Discover i Dinacard kartice. WSPay kupcu i prodavateljima osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što potvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

4.1. ZAŠTITA PRIJENOSA OSOBNIH PODATAKA

Osobni podaci koji se koriste u svrhu autorizacije i online naplate odnosno u izvršavanju obveza iz Ugovora ili temeljem Ugovora, smatraju se povjerljivim podacima. Za izvršenje Ugovora (autorizacije i online naplate) potrebni su sljedeći osobni podaci korisnika: Ime i prezime, E-mail, Telefon, Adresa, Mjesto, Poštanski broj, Država, Vrsta kartice, Broj kartice, Vrijeme trajanja kartice, CVV kod kartice.

WSPay ove osobne podatke ne obrađuje niti koristi osim u svrhe izvršenja ugovora autorizacije i online naplate. WSPay jamči ispunjavanje svih uvjeta određenih važećim propisima o zaštiti osobnih podataka za izvršitelje obrade osobnih podataka, a osobito poduzimanje svih potrebnih tehničkih, organizacijskih i sigurnosnih mjera. Prodavatelj, Javna ustanova Garešnica, nema uvid u detalje vezane uz karticu kojom izvršavate plaćanje.

 

5. ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Javna ustanova Garešnica obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima korisnika, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Javne ustanove Garešnica i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti kako je istaknuto u GDPR - Politika privatnosti.

 

6. STATUS KUPNJE

Nakon izvršene rezervacije željenog termina putem e-pošte ili online, primit ćete na svoju adresu e-pošte potvrdu rezervacije (ako ste samo rezervirali sadržaj ili uslugu). Potvrdu rezervacije možete zadržati na računalu ili mobitelu, istu nije potrebno printati. Prilikom dolaska u Centar za posjetitelje možete izvršiti plaćanje na licu mjesta.

Ako ste rezervirali i platili rezervaciju za sadržaj ili uslugu, na vašu adresu e-pošte primit ćete račun za plaćeni sadržaj. Račun, također, možete sačuvati na telefonu i dolaskom u Centar možete priložiti svoj račun kao dokaz za izvršenu rezervaciju i plaćanje. Račun ujedno vrijedi kao vaučer za vaš posjet Centru

za posjetitelje. Obzirom da se online plaćanje događa u stvarnom vremenu, djelatnici Javne ustanove Garešnica će već imati spremljenu vašu rezervaciju i potvrdu plaćanja u Orioly sustavu rezervacija.

 

7. ZAMJENA REZERVACIJE

Moguća je zamjena rezervacije, ako je korisnik spriječen doći u Centar za posjetitelje na dan rezerviranog termina. Zamjenu možete izvršiti isključivo e-poštom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s priloženom potvrdom rezervacije i prijavom nove osobe/korisnika. 

 

8. OTKAZ REZERVACIJE I REKLAMACIJE

Sukladno čl. 79. i članku 81. Zakona o zaštiti potrošača, korisnik ima pravo na jednostrani raskid

Ugovora na daljinu (povrat novčanih sredstva).

Ukoliko  korisnik želi otkazati već plaćenu rezervaciju za ulaznicu individualnog posjetitelja, obiteljsku ulaznicu ili tematsku aktivnost, mora to učiniti isključivo pismenim putem na adresu e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije u roku od 24 sata prije datuma izvršenja rezervirane usluge. Datum rezervirane usluge se nalazi na vašem računu. Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora i zahtjev za povrat novčanih sredstva koji se nalaze na našoj mrežnoj stranici možete elektronički ispuniti i poslati e-poštom. Potvrdu primitka obavijesti ovih dokumenata dostavit ćemo Vam elektroničkom poštom, a povratna plaćanja izvršiti u primjerenom roku bez dodatnih naknada.  

Ukoliko korisnik želi otkazati grupnu ulaznicu, mora to učiniti najkasnije 48 sati prije rezerviranog termina da bi ostvario povrat novčanih sredstava. Ukoliko korisnik otkaže već plaćenu grupnu ulaznicu unutar 48 sati obzirom na rezervirani termin, Javna ustanova Garešnica zadržava cjelokupni iznos grupne ulaznice.

Ukoliko korisnik želi otkazati privremeno korištenje dvorane, obračunava se osnova za povrat novčanih sredstava koja ovisi o datumu otkazivanja termina i datumu privremenog korištenja na sljedeći način:

-otkazivanje termina u vremenu od 48 sati do termina privremenog korištenja, Javna ustanova Garešnica zadržava cjelokupni iznos naknade,

-otkazivanje termina u vremenu od 4 dana do 48 sati s obzirom na termin privremenog korištenja, Javna ustanova Garešnica zadržava 30% od ukupnog iznosa naknade,

-Otkazivanje termina peti ili više dana do termina privremenog korištenja, Javna ustanova Garešnica obvezuje se vratiti cjelokupni iznos naknade.

U slučaju eventualnog otkazivanja usluga, tematskih aktivnosti ili sadržaja od strane Javne ustanove Garešnica, sve rezervacije će biti stornirane. Ako ste rezervirali i platili otkazanu uslugu, povrat novčanih sredstva bit će izvršen na vaš račun. Uz povrat novčanih sredstva, rezervacije postaju nevažeće bez obzira na format u kojem se nalaze. Privremeno korištenje dvorana regulira se ugovorom. Ukoliko postoje posebne potrebe korisnika, uvjeti se mogu prilagoditi.

Javna ustanova Garešnica nije odgovorna u slučaju gubitka, krađe i/ili oštećenja poslanih rezervacija ili  plaćenih rezervacija.

 

9. ZAKLJUČNE NAPOMENE

Pri korištenju web stranice www.poilovlje.hr, sustava za rezervacije i online naplatu omogućena su tehnička sredstva za prepoznavanje i ispravljanje pogrešnog unosa podataka prije završetka plaćanja. Ugovorne odredbe i odredbe Općih uvjeta poslovanja i korištenja sklopljenih u elektroničkom obliku su dostupne korisnicima na način da im je omogućeno njihovo spremanje, ponovno korištenje i reproduciranje.

Potvrdom rezervacije, korisnik potvrđuje da je upoznat sa Općim uvjetima poslovanja i korištenja te pristaje pridržavati se navedenih pravila.

Za sve ostalo, ukoliko nije spomenuto u ovom dokumentu, primjenjuje se prema Zakonu o trgovini, Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača.

Za slučaj spora uglavljuje se mjerodavnost prava i nadležnost suda prema sjedištu Javne ustanove Garešnica, a za online rješavanje sporova možete pristupiti EU platformi putem ove poveznice Platforma za internetsko rješavanje sporova (ORS).

Dokumenti poput GDPR - Politika privatnosti, Načini plaćanja, Obrazac za jednostrani raskid ugovora i Zahtjev za povrat novčanih sredstva sastavni su dio ovih Općih uvjeta poslovanja i korištenja.