natura
CENTAR ZA POSJETITELJE
natura mobitel
CENTAR ZA POSJETITELJE
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
  • U nekadašnjem Društvenom domu (i funkciji kina), u malom moslavačkom gradu Garešnica, danas se nalazi novoadaptirana zgrada Centar za posjetitelje Natura 2000. Obnova je provedena u sklopu projekta ZELENI VRTOVI POILOVLJA realiziranog pri Europskom fondu za regionalni razvoj iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.

  • Na površini od 1.694 m2 smješteni su uredi Javne ustanove i prostorije za promociju, edukaciju i održavanje raznih aktivnosti poput: multimedijalne konferencijske dvorane, predsoblja (recepcija, lobby), multimedijalno-izložbenog prostora, suvenirnice, multimedijalne učionice te laboratorija.

  • Centar za posjetitelje Natura 2000 predstavlja područje Poilovlja, ali služi i kao posrednik između lokalnog stanovništva i svih posjetitelja u buđenju svijesti o važnosti ugroženih vrsta i smanjenja uništavanja biljnog i životinjskog svijeta. Uloga je sudjelovati i biti na raspolaganju široj javnosti u svrhu opće korisnosti, edukacija i promocije o važnosti održivog ekosustava.

  • Javna ustanova za upravljanje Centrom za posjetitelje Garešnica slijedi oblikovanje selektivnih oblika turizma koji postupno pomažu u ravnomjernom broju dolazaka turista tijekom cijele godine. Shodno resursima, atrakcijskim osnovama područja Poilovlja i Javne ustanove Garešnica, turistički programi orijentiraju se prema: ekoturizmu, ribolovnom turizmu, sportskom turizmu, obrazovnom turizmu, pustolovnom turizmu i promatranju ptica odnosno birdwatching.

          ISTRAŽI POILOVLJE